Документиране на Moodle

В долната част на много от страниците на Moodle, предназначени за администратори и преподаватели, се показва хипервръзка "Moodle документация за тази страница". При щракване върху нея се отваря страница от онлайн документацията на Moodle, която на езика на потребителя обяснява предназначението на дадената страница и други свързани с нея въпроси.

Документацията на Moodle се поддържа от доброволни помощници с помощта на wiki на сайта http://docs.moodle.org. Освен на английски, има документация и на: немски, японски и френски, както и на други езици. На български няма официална, публикувана в docs.moodle.org документация.

Настоящото wiki има за цел да даде възможност на всеки, който може да напише обяснение на някой въпрос относно Moodle и е съгласен да отдели малко от времето си да може да го направи. Достатъчно е да щракне върху линка "Редактиране", който се вижда горе, вдясно и да влезе с парола moodle.

Не е задължително документацията на български да е буквален превод на документацията на английски, защото и последната непрекъснато се развива и много от страниците в нея се нуждаят от пренаписване, поради това, че са остарели.

Желателно е с приоритет да се работи по превеждане на Moodle на български. Едва когато всички помощни надписи бъдат преведени ще бъде уместно да се отправи предложение да се създаде български раздел на сайта docs.moodle.org. Нищо не пречи обаче писането на българска документация да започне и да се развива успоредно с превеждането на интерфейса на Moodle.

Вижте и Начална страница или Moodle документация на български.