Moodle документация на български

Стремежът на създателите на Moodle е да правят системата интуитивно ясна за ползване - да е снабдена с достатъчно описателни надписи, подсказки, помощни прозорци и така да не се нуждае много от друга, отделна документация. Въпреки това документация, която да изяснява концепциите, залегнали в Moodle е необходима и тук си поставяме целта да създадем такава документация на български. Вижте още За този сайт и документацията тук.

Общи въпроси

Какво е Moodle?
Структура на Moodle
Философия на Moodle
Инсталиране на Moodle
Надграждане до по-нова версия
Изучаване на Moodle

За потребители

Потребители наричаме хората, които използват Moodle без да участват пряко в нейната разработка: студенти, ученици, учители, преподаватели, администратори на сайтове и др.

Регистриране, влизане, настройване на потребители

Нова потребителска регистрация
Редактиране профила на потребител

Администриране

Неща, които могат да правят администраторите

Преподаване

По подразбиране в Moodle съществуват ролите: "Преподавател" и "Не-редактиращ учител", които се отличават с това, че могат да поставят оценки на обучаваните.

Модули

Модулът е понятие, което отразява структурата на кода на Moodle. Модул се нарича поддиректория от директория mod. Скриптовете от такава поддиректория осигуряват ползването на определен вид ресурс или дейност.

IMS пакет
Папка

Форум
Wiki

Филтри

Вижте още: Списък на страниците от общия раздел


За разработчици

Разработчици наричаме хората, които под някаква форма участват в работата по подобряване на официалната вирсия на Moodle: преводачи, програмисти, администратори на официалния сайт и т.н.

Вижте: Превод на български на документацията за разработчици на Moodle

Или още:
Превеждане на Moodle
Документиране на Moodle